Houten overkapping

Een mooie douglas houten overkapping of terrasoverkapping is tegenwoordig een veel gezien en geliefd beeld in de tuin. Het geeft je extra leefruimte in je tuin waar je het hele jaar door kunt relaxen. Je zit altijd droog en wanneer je er ook nog een kachel in plaats, ook altijd warm! Wij maken diverse houten terrasoverkappingen op maat. Ook een houten veranda of overkapping met berging is mogelijk.

Overkapping tuin mogelijkheden

Wanneer we het hebben over een houten overkapping zijn er veel mogelijkheden. Niet alleen in de stijl maar ook in afwerking. Zo kun je kiezen uit verschillende boeidelen, kleuren en betimmering. Ook is er de mogelijkheid om een tuinhuis met overkapping te maken. In principe komt dit neer op een overkapping waar een deel afgetimmerd wordt om er een tuinschuurtje van te maken. Denk er ook eens over na of je de overkapping winddicht wil maken. Zo kun je er voor kiezen om één of meerdere zijden af te laten timmeren. Ook kun je kijken naar de mogelijkheden om er zijl in te plaatsen. Zo heb je makkelijk een douglas houten overkapping op maat, naar jouw wens!

Overkapping Douglas hout

Op dit moment zie je dat Douglas hout een populaire houtsoort is. Dit komt onder meer doordat het een duurzame houtsoort is. Het is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is daarmee een van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Ook is het een duurzaam materiaal in het opzicht van levensduur. Onbehandeld Douglas hout kan wel 10 tot 15 jaar mee. Wanneer je het goed onderhoudt, betekent dit dus dat je nog jaren langer van de overkapping kunt genieten.

Meer weten over houten overkappingen?

Heb jij interesse in een houten overkapping? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen dan graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Wil je alvast een idee van wat wij maken? Kijk dan eens door onze foto’s van gerealiseerde projecten.

© Vaktuinen - Venray 2024
Created by